• 100% Rijklaar geleverd
  • Vragen? Bel 0511 443084
  • Ruime voorraad
  • Proefrit aan huis mogelijk
  • Fietsenwinkel in Kollumerzwaag

Elektrische fietsen

Meest gewilde fiets van dit moment, de E-bike! Een elektrische fiets kopen kan een behoorlijke opgave zijn. Er is veel te kiezen en met een overdaad aan informatie is het prettig persoonlijk passend advies van een ervaren adviseur te krijgen.

Frieslandfietsen.nl heeft deskundige vakmensen in dienst die u hierbij helpen. Telefonisch, per email maar ook zeker in de fietsenwinkel! Eerst een proefrit maken? U kunt verschillende elektrische fietsen in uw eigen vertrouwde omgeving testen, neem direct contact op voor een afspraak

Er zijn geen producten die aan de selectie voldoen.

Waarom een elektrische fiets?

De elektrische fiets zorgt voor een perfecte balans tussen beweging en (voorkomt teveel) inspanning. Door de trapondersteuning hoeft u slechts rustig mee te trappen en weinig kracht te zetten. U kunt zelf de mate van ondersteuning regelen en het is mogelijk om de motor volledig uit te schakelen. Elektrische fietsen bevatten een voorwiel-, achterwiel- of middenmotor die het fietsen een stuk verlichtten.

Elektrische fiets of e-bike, wat is het verschil?

In de volksmond wordt een elektrische fiets ook e-bike genoemd. Deze twee termen betekenen exact hetzelfde, alleen klinkt e-bike moderner. E-bike komt van het Engelse electrical bike wat letterlijk elektrische fiets betekend. Laat u dus niet afleiden door deze termen, of iemand nou elektrische fiets of e-bike zegt, ze bedoelen hetzelfde.

Speed pedelecs

Speed pedelecs zijn snellere elektrische fietsen die trapondersteuning bieden bij snelheden tot 45 km/u. In tegenstelling tot de ‘gewone’ e-bike moet u bij een speed pedelec altijd inspanning leveren om vooruit te komen. Een speed pedelec past namelijk de ondersteuning vanuit de accu aan op de energie die u zelf levert.

Door de relatief hoge snelheid die behaald kan worden is het verplicht om een speciale helm te dragen. Deze fietsen vallen volgens de wet onder bromfietsen en voeren een geel kenteken. Speed pedelecs zijn een goed alternatief om milieuvriendelijk en vlot afstanden af te leggen.

Type versnellingen elektrische fiets

Elektrische fietsen kunnen verschillende soorten versnellingen bevatten, namelijk:

Derailleurversnelling: Een derailleurversnelling bestaat vaak uit een groot aantal versnellingen, dit maakt dat fietsen met een derailleurversnelling geschikt zijn voor gebruik in heuvelachtige gebieden. Een derailleurversnelling heeft wat meer onderhoud nodig dan een naafversnelling.

Naafversnelling: Naafversnellingen bestaan meestal uit 7 of 8 versnellingen. Dit versnelling systeem wordt gebruikt in combinatie met een dichte kettingkast. Bij een naafversnelling is het mogelijk om van versnelling te wisselen tijdens stilstand.

Automatische versnelling: Fietsen waarbij traploos van versnelling geschakeld wordt. Bij deze fietsen is tevens handmatig van versnelling te wisselen. Deze fietsen vind u in het filtermenu onder het kopje ‘type versnellingen’ als Naaf (Alfine).

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een Elektrische fiets/E-bike?

Elektrische fietsen zijn wat duurdere fietsen, daarom is het extra belangrijk dat u de keuze maakt die aansluit bij uw verwachtingen en wensen.

Waarvoor wilt u de elektrische fiets gebruiken en ga op basis hiervan filteren. Dit doet u door links in het filtermenu uw wensen te selecteren. Kijk naar dingen als type elektrische fiets, motorpositie, gewichtsklasse en actieradius. Hierdoor ziet u de selectie fietsen welke voor u relevant zijn.

Mocht u advies of aanvullende informatie nodig hebben helpen onze medewerkers u daar graag mee, kom langs in de grootste fietsenwinkel van Friesland of mail of bel direct.