• 100% Rijklaar geleverd
  • Vragen? Bel 0511 443084
  • Ruime voorraad
  • Proefrit aan huis mogelijk
  • Fietsenwinkel in Kollumerzwaag

Elektrische fietsen

Meest gewilde fiets van dit moment, de E-bike! Een elektrische fiets kopen kan een behoorlijke opgave zijn. Er is veel te kiezen en met een overdaad aan informatie is het prettig persoonlijk passend advies van een ervaren adviseur te krijgen.

Frieslandfietsen.nl heeft deskundige vakmensen in dienst die u hierbij helpen. Telefonisch, per email maar ook zeker in de fietsenwinkel! Eerst een proefrit maken? U kunt verschillende elektrische fietsen in uw eigen vertrouwde omgeving testen, neem direct contact op voor een afspraak

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

Waarom een elektrische fiets?

De elektrische fiets zorgt voor een perfecte balans tussen beweging en (voorkomt teveel) inspanning. Door de trapondersteuning hoeft u slechts rustig mee te trappen en weinig kracht te zetten. U kunt zelf de mate van ondersteuning regelen en het is mogelijk om de motor volledig uit te schakelen. Elektrische fietsen bevatten een voorwiel-, achterwiel- of middenmotor die het fietsen een stuk verlichtten.

 

Elektrische fiets of e-bike, wat is het verschil?

In de volksmond wordt een elektrische fiets ook e-bike genoemd. Deze twee termen betekenen exact hetzelfde, alleen klinkt e-bike moderner. E-bike komt van het Engelse electrical bike wat letterlijk elektrische fiets betekend. Laat u dus niet afleiden door deze termen, of iemand nou elektrische fiets of e-bike zegt, ze bedoelen hetzelfde.

 

Type versnellingen elektrische fiets

Elektrische fietsen kunnen verschillende soorten versnellingen bevatten, namelijk:

Derailleurversnelling: Een derailleurversnelling bestaat vaak uit een groot aantal versnellingen, dit maakt dat fietsen met een derailleurversnelling geschikt zijn voor gebruik in heuvelachtige gebieden. Een derailleurversnelling heeft wat meer onderhoud nodig dan een naafversnelling.

Naafversnelling: Naafversnellingen bestaan meestal uit 7 of 8 versnellingen. Dit versnelling systeem wordt gebruikt in combinatie met een dichte kettingkast. Bij een naafversnelling is het mogelijk om van versnelling te wisselen tijdens stilstand.

Automatische versnelling: Fietsen waarbij traploos van versnelling geschakeld wordt. Bij deze fietsen is tevens handmatig van versnelling te wisselen. Deze fietsen vind u in het filtermenu onder het kopje ‘type versnellingen’ als Naaf (Enviolo.


Welke accu moet is het beste voor mijn e-bike?

Bij het kiezen van een elektrische fiets is de accu een van de belangrijkste zaken, er zijn hierbij 2 belangrijke factoren: De positie van de accu en de capaciteit van de accu. De meeste Elektrische fietsen komen met minimaal een 400Wh accu, bij moderne e-bikes zijn deze al goed voor rond de 100km. dit is natuurlijk niet het geval als u constant op een hoge ondersteuningsstand fietst. Voor fietsers die vaak met meer ondersteuning fietsen (denk hierbij niet alleen aan snel fietsen, maar ook tegen de wind in of heuvel op.), geld dat het bij wat langere afstanden aan te raden is een iets grotere accu te kiezen.

 

De juiste positie van de accu is afhankelijk van uw voorkeuren, een accu in het frame is veel voorkomend bij e-bikes. dit heeft als voordeel dat het zwaartepunt van de fiets lager is, wat zorgt voor verbeterde stabiliteit. Er zijn echter 2 nadelen aan deze positie: De instap word iets kleiner door de accu, en de accu is iets minder gemakkelijk uitneembaar (maar nog steeds eenvoudig). Tot slot zijn er nog e-bikes met de accu op het frame, deze positie komt steeds minder vaak voor maar bied de zelfde voordelen als een accu in het frame, maar is makkelijker uitneembaar. Echter heeft deze accupositie als nadeel dat deze bij het op en afstappen in de weg kan zitten.

 

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een Elektrische fiets/E-bike?

Elektrische fietsen zijn wat duurdere fietsen, daarom is het extra belangrijk dat u de keuze maakt die aansluit bij uw verwachtingen en wensen.

Waarvoor wilt u de elektrische fiets gebruiken en ga op basis hiervan filteren. Dit doet u door links in het filtermenu uw wensen te selecteren. Kijk naar dingen als type elektrische fiets, motorpositie, gewichtsklasse en actieradius. Hierdoor ziet u de selectie fietsen welke voor u relevant zijn.

Mocht u advies of aanvullende informatie nodig hebben helpen onze medewerkers u daar graag mee, kom langs in de grootste fietsenwinkel van Friesland of mail ofbel direct naar 0511-443084.