• 100% Rijklaar geleverd
 • Vragen? Bel 0511 443084
 • Ruime voorraad
 • Proefrit aan huis mogelijk
 • Fietsenwinkel in Kollumerzwaag

Batavus fietsen

Nederland is een echt fietsland, dit komt natuurlijk deels door het vlakke landschap wat ideaal is voor fietsers. Batavus staat al sinds 1904 voor hoogwaardige fietsen van Nederlandse bodem, met het hoofdkantoor en tevens de fabriek in Heerenveen is Batavus één van de bekendste fietsmerken van Nederland.

Een Batavus fiets koopt u gemakkelijk en vertrouwd van Frieslandfietsen. Al onze fietsen worden rijklaar afgeleverd en voor persoonlijk advies bent u bij ons op de juiste plek! Mocht u een proefrit aan huis wensen is dit ook mogelijk.

Het assortiment Batavus fietsen van Frieslandfietsen betrekt elektrische fietsen, hybride fietsen, kinderfietsen, moederfietsen, omafietsen, stadsfietsen en transportfietsen.

Artikelen 1 tot 20 van 45 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artikelen 1 tot 20 van 45 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Waarom een Batavus fiets?

Batavus is een begrip in de Nederlandse fietsenmarkt en dat is niet voor niets. Batavus streeft naar constante innovatie en is een voorloper van de markt. Een fiets van Batavus staat voor kwaliteit, design en comfort.

Het bedrijf Batavus bestaat al ruim een eeuw en al die tijd bezig geweest met het optimaliseren van de Batavus fietsen. Deze expertise en ervaring onderscheidt Batavus van haar concurrenten. Vanuit het Friese Heerenveen produceert Batavus sterke, veilige en moderne kwaliteitsfietsen. Hier worden de fietsen ook grondig getest voordat deze de markt betreden.

De Batavus fietsen bevinden zich dus in de top van de markt. Voor een veilige en comfortabele fietstocht is een fiets van Batavus de juiste keuze.

Een Batavus fiets kopen doet u vertrouwd en veilig bij Frieslandfietsen, wij snappen dat dit een investering is en dat u zeker van u aankoop wil zijn. Onze medewerkers ondersteunen u graag bij het kopen van uw Batavus fiets.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een Batavus fiets?

Allereerst kunt u door ons gemakkelijke filtermenu aan de linkerzijde van de pagina de selectie fietsen filteren op uw wensen. Een aantal filteropties vergen nog enige uitleg wat hieronder volgt:

Type versnelling

Derailleurversnelling: Een derailleurversnelling bestaat vaak uit een groot aantal versnellingen, dit maakt dat fietsen met een derailleurversnelling geschikt zijn voor gebruik in heuvelachtige gebieden. Een derailleurversnelling heeft echter meer onderhoud nodig dan een naafversnelling.

Naafversnelling: Naafversnellingen bestaan meestal uit 7 of 8 versnellingen. Deze wordt gebruikt in combinatie met een dichte kettingkast. Bij een naafversnelling moet er van versnelling worden gewisseld tijdens stilstand.

Naafversnelling (NuVinci): De NuVinci naafversnelling is een relatief nieuw type op de markt voor elektrische fietsen. Met de NuVinci versnelling kunt u zelf schakelen aan het stuur zoals u gewend bent, echter is het ook mogelijk om een vast trapritme in te stellen. Een NuVinci versnelling regelt bij alle snelheden zelf de benodigde overbrenging en ondersteuning. Stopt u? dan schakelt de NuVinci versnelling zelf terug, vertrekt u vervolgens weer zorgt de versnelling dat u bij vertrek licht trapt en naarmate u snelheid maakt schakelt deze automatisch bij.

Automatische versnelling: We kennen ook fietsen waarbij traploos van versnelling geschakeld kan worden. Bij deze fietsen is handmatig van versnelling te wisselen. Deze fietsen zijn te vinden in het filtermenu onder het kopje ‘type versnellingen’ als Naaf (Alfine).

Remsysteem

V-brakes: Een V-brake of velgrem remt af door een remblokje die tegen de velg wordt gedrukt, hierdoor remt de fiets af.

Hydraulische schijfrem: Een hydraulische schrijfrem remt af door remblokken tegen de remschijf aan te duwen. Bij een hydraulische schijfrem is de afstand tussen de remblokken en remschijf altijd even groot, hierdoor hoeven deze niet worden bijgesteld bij slijtage.

Hydraulische velgrem: Bij een hydraulische velgrem worden de remblokken rechtstreeks tegen de velg geduwd om snelheid te minderen. De voordelen hiervan zijn dat er veel remkracht is en dat onderhoud relatief eenvoudig is.

Rollerbrakes: Bij rollerbrakes wordt er gebruikt gemaakt van een gekarteld wiel, tussen de kartels van dit wiel zitten metalen schijfjes, ook wel de rollers genoemd. Door het draaien van het gekarteld wiel duwen de rollers tegen een remschoen aan. Deze remschoen drukt dan tegen het remoppervlak van de rollerbrake, waardoor de snelheid wordt verminderd.

Voordat u gaat filteren op deze factoren raden wij u aan eerst een keuze te maken tussen de categorie fietsen. Kies hier tussen: Batavus Elektrische fietsen, Batavus Hybride fietsen, Batavus Kinderfietsen, Batavus Moederfietsen, Batavus Oma fietsen, Batavus Stadsfietsen of Batavus Transportfietsen.

Koop uw Batavus fiets gemakkelijk online bij Frieslandfietsen.nl

Niks fietst zo lekker als een nieuwe fiets, zeker als dit een Batavus is. Een nieuwe Batavus fiets koopt u gemakkelijk en vertrouwd bij Frieslandfietsen. Bent u niet instaat om bij ons in de showroom te komen? Geen probleem! Bij Frieslandfietsen kunt u een proefrit aan huis aanvragen, zodat u de fiets toch kan proberen.

Uw Batavus fiets bestellen is heel eenvoudig:

 1. Selecteer de door u gewenste Batavus fiets.
 2. Kies de gewenste kleur en framemaat (Klik hier voor hulp bij het bepalen van de framemaat).
 3. Klik op de knop ‘In winkelwagen’.
 4. In het nu weergegeven scherm controleert u de gegevens en kunt u kiezen voor een verzekering.
 5. Vervolgens klikt u op ‘Ga door naar afrekenen’.
 6. Vul u gegevens in en klik op ‘Plaats uw bestelling’.
 7. Rond de betaling af.
 8. Uw Batavus fiets zal binnen enkele dagen rijklaar bij u worden thuisbezorgd.

Heeft u vragen over het bestellen van uw nieuwe Batavus fiets? Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder! Bel naar 0511-443084 of kom langs in onze winkel.