• 100% Rijklaar geleverd
  • Vragen? Bel 0511 443084
  • Ruime voorraad
  • Proefrit aan huis mogelijk
  • Fietsenwinkel in Kollumerzwaag
    • VAKANTIESLUITING: Wegens vakantie is onze winkel gesloten van 01/08 t/m 22/08, online bestellingen worden vanaf 23/08 z.s.m. op volgorde van binnenkomst verwerkt. Fijne vakantie!

Batavus Omafietsen

Op zoek naar een Batavus omafiets? De Batavus Old Dutch 28 inch is met stip de beste A-merk omafiets van Nederland! Een echte Oer-Hollandse omafiets verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en prachtige kleuren. Het is al jaren de best verkochte omafiets en is zeer geschikt voor dagelijks gebruik. De fiets heeft een solide frame met een nostalgische uitstraling, de RVS velgen zien er super mooi uit en kunnen tegen een stootje. Ook aan veiligheid is gedacht, de verlichting heeft een opvallend goede lichtopbrengst en dankzij het ART gekeurd veiligheidsslot kun je de fiets met een gerust gevoel achter laten. Eenvoudig online te bestellen, kies je voor verzending dan wordt de fiets door ons volledig rijklaar bij je aan huis afgeleverd, uiteraard is is het mogelijk de omafiets eerst te bekijken in onze fietsenwinkel.

Er zijn geen producten die aan de selectie voldoen.

Batavus omafiets online kopen: kies de juiste uivoering

Vaak vragen klanten bij ons in de fietsenwinkel zich af wat de verschillen zijn in de vele uivoeringen, ook bij online kopen van een omafiiets is het uiteraard zeer belangrijk dat u op de hoogte bent van de verschillen.

Wij beginnen bij de Batavus Old Dutch R, de letter R staat in dit geval voor Remnaaf wat betekent dat de fiets een remnaaf heeft. Dit is dan ook de meest simpele uitvoering. Dan komen we bij de Batavus Old Dutch 3, deze omafiets heeft 3 versnellingen en daarbij onderhoudsvrije Rollerbrake remmen voor en achter. Mocht je deze fiets graag met voordrager willen dan kun je ervoor kiezen om de drager universeel te kopen echter raden wij aan om in dit geval altijd voor de Batavus Old Dutch 3 Plus te kiezen. De Plus uitvoering heeft namelijk naast een originele voordrager in kleur ook een stuurblokkering, deze is absoluut nodig als je bijvoorbeeld voorop een mand of krat wil monteren. De stuurblokkering zorgt er namelijk voor dat het recht blijft staan om het moment dat je de fiets op de standaard zet, gebruik je geen stuurblokkering dan heb je grote kans dat de fiets omvalt en hierdoor beschadigd. 

 

Waarom is de omafiets zo populair?

De omafiets is al jaren een zeer populair model, dit komt naar onze mening mede door zijn relaxte zithouding. Bij binnekomende klanten die voor hun zoon of dochter op zoek zijn naar een veilige schoolfiets adviseren wij vaak om ook eens naar een omafiets te kijken, zowel jongens als meisjes stappen op een omafiets maar uiteraard is voor jongens/mannen ook een opafiets. Wij geven dit advies omdat je mede door de relaxte zithouding een uitstekend overzicht op het verkeer hebt, wat natuurlijk weel bijdraagd aan de verkeersveiligheid. Je zit op een omafiets rechtop en hierdoor kun je alles goed overzien. Bij een sportieve stadsfiets zit je bijvoorbeeld meer voorover gebogen, hierdoor heb je nu eenmaal minder overzicht. De prijs-kwaliteit verhouding ligt bij een omafiets erg goed, dit zijn dan ook de redenenen waarom een omafiets zo populair is.