• 100% Rijklaar geleverd
  • Vragen? Bel 0511 443084
  • Ruime voorraad
  • Proefrit aan huis mogelijk
  • Fietsenwinkel in Kollumerzwaag

Hybride fietsen

Hybride fietsen zijn sportieve fietsen. Vaak met uitgerust met meerdere versnellingen en licht in totaal gewicht. Wij verkopen echte A-merken als Gazelle, Batavus en Sparta. De kwaliteit van gebruikte materialen van deze merken is vergelijkbaar, het onderscheid zit voornamelijk in de styling.

3 artikel(en)

per pagina

3 artikel(en)

per pagina

Wat zijn hybride fietsen

De term hybride betekent letterlijk ‘’een kruising tussen twee soorten’’. Hybride fietsen zijn te omschrijven als een kruising tussen stadsfietsen en sportfietsen. Hybride fietsen hebben vaak meerdere versnellingen en zijn licht in gewicht, maar bieden het zitcomfort van een gewone stadsfiets. Hybride fietsen zijn uitermate geschikt voor het fietsen van langere fietstochten. Door de multifunctionaliteit van de hybride fietsen zijn deze ook ideaal voor fietsvakanties.

Beschikbare remsystemen

V-brakes: Een V-brake of velgrem remt af door een remblokje dat tegen de velg wordt gedrukt, hierdoor remt de fiets af.

Hydraulische schijfrem: Een hydraulische schrijfrem remt af door remblokken tegen de remschijf aan te duwen. Bij een hydraulische schijfrem is de afstand tussen de remblokken en remschijf altijd even groot, hierdoor hoeven ze niet worden bijgesteld bij slijtage.

Rollerbrakes: Bij rollerbrakes wordt er gebruikt gemaakt van een gekarteld wiel, tussen de kartels van dit wiel zitten metalen schijfjes ook wel de rollers genoemd. Door het draaien van het gekarteld wiel duwen de rollers tegen een remschoen aan. Deze remschoen drukt dan tegen het remoppervlak van de rollerbrake.

Wanneer kies je voor een hybride fiets?

Hybride fietsen zijn perfect voor forensen die fietsen van en naar werk of gebruik in de stad. Maar ook voor sportieve zondagsritjes of fietsvakanties kun je niet misstappen op een hybride fiets. Zoekt u een sportieve fiets voor verharde wegen zonder in te leveren op comfort? Dan is dit de fiets die u zoekt!

Alle fietsen van Frieslandfietsen.nl worden volledig rijklaar en afgemonteerd geleverd. Bij een sportieve fiets wenst u waarschijnlijk een mooie fietscomputer en wellicht een sportieve fietstas, bestel deze direct mee en u bent klaar voor vele zorgeloze kilometers!