• 100% Rijklaar geleverd
  • Vragen? Bel 0511 443084
  • Ruime voorraad
  • Proefrit aan huis mogelijk
  • Fietsenwinkel in Kollumerzwaag

Sparta fietsen

Een Sparta fiets koopt u gemakkelijk een vertrouwd bij Frieslandfietsen. Wij begrijpen dat het kopen van een fiets iets is wat u weloverwogen wilt doen. U kunt online rustig het assortiment bekijken en een specifieke selectie maken met uw eisen. Wilt u toch liever de fiets in het echt inspecteren en testen is dit mogelijk in onze showroom, wanneer u niet instaat bent onze showroom te bezoeken is een proefrit aan huis mogelijk.

Het assortiment Sparta fietsen betrekt: Sparta elektrische fietsen, Sparta kinderfietsen, Sparta moederfietsen, Sparta omafietsen, Sparta stadsfietsen, Sparta transportfietsen, Sparta tandems.

Artikelen 21 tot 22 van 22 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 21 tot 22 van 22 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van vroeger op de fiets naar school tot een verfrissende fietstocht op de zondag. Een ding staat vast, fietsen hoort bij de Nederlandse cultuur. Het is ook niet verassend dat de grootste fietsproducenten gewoon uit ons mooie kikkerlandje komen, zo ook Sparta. Bijna elke Nederlander heeft wel eens van het merk Sparta gehoord en dat is niet raar met de gevestigde naam die Sparta heeft.

Met de oprichting in 1917 bestaat Sparta al meer dan 100 jaar. In deze tijd is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste spelers in de Nederlandse fietsenmarkt. Het bedrijf Sparta staat voor kwaliteit en service, dit sluit naadloos aan op de bedrijfsvisie van Frieslandfietsen.

Al onze fietsen worden rijklaar afgeleverd en voor persoonlijk advies bent u bij ons op de juiste plek!


Waarom een Sparta fiets?

De elektrische fiets was een baanbrekende innovatie in de fietsindustrie. De eerste elektrische fiets is ontwikkeld door Sparta en het bedrijf bracht in 1998 de eerste lijn elektrische fietsen op de markt. Het innovatie karakter van Sparta heeft ervoor gezorgd dat er een geheel nieuw segment fietsen op de markt kwam welke tot op heden nog steeds groeit.

Naast hoogwaardige elektrische fietsen produceert Sparta ook kwalitatieve fietsen voor andere doeleinden zoals de stadsfietsen of transportfietsen.

Sparta blinkt uit in kwaliteit, comfort, service en innovatie. Het bedrijf is een waar A-merk en uitermate geschikt voor mensen die een fiets zoeken die zonder problemen langere tijd meegaat.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een Sparta fiets?

Allereerst kunt u door ons gemakkelijke filtermenu aan de linkerzijde van de pagina de selectie Sparta fietsen filteren op uw wensen. Een aantal filteropties vergen nog enige uitleg wat hieronder volgt:

Type versnelling

Derailleurversnelling: Een derailleurversnelling bestaat vaak uit een groot aantal versnellingen, dit maakt dat fietsen met een derailleurversnelling geschikt zijn voor gebruik in heuvelachtige gebieden. Een derailleurversnelling vergt echter meer onderhoud dan een naafversnelling.

Naafversnelling: Naafversnellingen bestaan meestal uit 7 of 8 versnellingen. Deze wordt gebruikt in combinatie met een dichte kettingkast. Bij een naafversnelling moet er van versnelling worden gewisseld tijdens stilstand van de trappers.

Naafversnelling (NuVinci): De NuVinci naafversnelling is een relatief nieuw type op de markt voor elektrische fietsen. Met de NuVinci versnelling kunt u zelf schakelen aan het stuur zoals u gewend bent, echter is het ook mogelijk om een vast trapritme in te stellen. Een NuVinci versnelling regelt bij alle snelheden zelf de benodigde overbrenging en ondersteuning. Stopt u? dan schakelt de NuVinci versnelling zelf terug, vertrekt u vervolgens weer zorgt de versnelling dat u bij vertrek licht trapt en naarmate u snelheid maakt schakelt deze automatisch bij.

Remsysteem

V-brakes: Een V-brake of velgrem remt af door een remblokje die tegen de velg wordt gedrukt, hierdoor wordt de snelheid vermindert.

Hydraulische schijfrem: Een hydraulische schrijfrem remt af door remblokken tegen de remschijf aan te duwen. Bij een hydraulische schijfrem is de afstand tussen de remblokken en remschijf altijd even groot, hierdoor hoeven deze niet worden bijgesteld bij slijtage.

Hydraulische velgrem: Bij een hydraulische velgrem worden de remblokken rechtstreeks tegen de velg geduwd om snelheid te minderen. De hydraulische velgrem heeft als voordeel dat de remkracht groot is en het onderhoud relatief eenvoudig.

Rollerbrakes: Bij een rollerbrake remsysteem wordt er gebruikt gemaakt van een gekarteld wiel, tussen de kartels van dit wiel bevinden zich metalen schijfjes, ook wel de rollers genoemd. Door het draaien van het gekarteld wiel duwen de rollers tegen een remschoen aan. Deze remschoen drukt vervolgens tegen het remoppervlak van de rollerbrake, waardoor de snelheid wordt verminderd.

Voordat u gaat filteren op deze factoren raden wij u aan eerst een keuze te maken tussen de categorie fietsen. Kies hier tussen: Sparta elektrische fietsen, Sparta kinderfietsen, Sparta moederfietsen, Sparta omafietsen, Sparta stadsfietsen, Sparta transportfietsen, Sparta tandems.

 

Koop uw Sparta fiets gemakkelijk online bij Frieslandfietsen.nl

Haal het meeste uit uw fietstocht met een kwalitatieve fiets van Sparta. Een nieuwe Sparta fiets koopt u gemakkelijk en vertrouwd bij Frieslandfietsen. Bent u niet instaat om bij ons in de showroom te komen? Geen probleem! Bij Frieslandfietsen kunt u een proefrit aan huis aanvragen, zodat u de fiets toch kan proberen.

Uw Sparta fiets bestellen is heel eenvoudig:

  1. Selecteer de door u gewenste Sparta fiets.
  2. Kies de gewenste kleur en framemaat (Klik hier voor hulp bij het bepalen van de framemaat).
  3. Klik op de knop ‘In winkelwagen’.
  4. In het nu weergegeven scherm controleert u de gegevens en kunt u kiezen voor een verzekering.
  5. Vervolgens klikt u op ‘Ga door naar afrekenen’.
  6. Vul u gegevens in en klik op ‘Plaats uw bestelling’.
  7. Rond de betaling af.
  8. Uw Sparta fiets zal binnen enkele dagen rijklaar bij u worden thuisbezorgd.

Heeft u vragen over het bestellen van uw nieuwe Sparta fiets? Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder! Bel naar 0511-443084 of kom langs in onze winkel.