• 100% Rijklaar geleverd
  • Vragen? Bel 0511 443084
  • Ruime voorraad
  • Proefrit aan huis mogelijk
  • Fietsenwinkel in Kollumerzwaag

Kreidler fietsen

Een Kreidler fiets koopt u gemakkelijk en vertrouwd bij Frieslandfietsen. Wij begrijpen dat het kopen van een fiets iets is wat u weloverwogen wilt doen. U kunt online rustig het assortiment bekijken en een specifieke selectie maken met uw eisen. Wilt u toch liever de fiets in het echt inspecteren en testen is dit mogelijk in onze showroom, wanneer u niet instaat bent onze showroom te bezoeken is een proefrit aan huis mogelijk.

Al onze fietsen worden rijklaar afgeleverd en voor persoonlijk advies bent u bij ons op de juiste plek!

Het assortiment Kreidler fietsen betrekt: Kreidler elektrische fietsen, Kreidler mountainbikes

Er zijn geen producten die aan de selectie voldoen.

Waarom een Kreidler fiets?

Bij het horen van de naam Kreidler zullen veel mensen denken aan een oude bromfiets. Veelal wordt dan ook vergeten dat Kreidler tevens een fietsproducent is. Het Duitse bedrijf sloeg in 1986 letterlijk een andere weg in met de productie van tweewielers zonder motor, oftewel fietsen. Door de jaren heen is Kreidler de fietscollectie blijven uitbreiden. De kracht van Kreidler ligt in de elektrische fietsen en mountainbikes.

Aangezien het bedrijf ervaring heeft in gemotoriseerde tweewielers is het niet gek dat Kreidler een uitgebreide lijn elektrische fietsen en speed pedelecs heeft.  

Naast de passie voor fietsen kent Kreidler vanuit vroeger een passie voor gemotoriseerde tweewielers. Met de opkomst van de elektrische fiets kon het bedrijf deze passies combineren, wat ze zeker gedaan hebben. Het ontwikkelen en produceren van Kreidler fietsen is een goed doordacht proces waarbij de focus wordt gelegd op kwaliteit, creativiteit, veiligheid en innovatie.

Naast hoogwaardige elektrische stadsfietsen produceert Kreidler ook e-bikes welke snelheden tot 45 km/h kunnen behalen, dit zijn de Kreidler speed pedelecs.

Tijdens het specialistische productieproces van Kreidler wordt gestreefd naar superieure kwaliteit en levensduur. Kreidler fietsen behoren tot het hoogste segment van de fietsenmarkt wat zich vertaalt in kwalitatieve fietsen.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een Kreidler mountainbike?

Om u te helpen bij de aankoop van uw Kreidler mountainbike hebben we onderstaand een aantal filteropties toegelicht. Het filtermenu vindt u aan de linkerzijde van de pagina.


Wielmaat ATB

26 inch: Oorspronkelijk hadden alle mountainbike-wielen een afmeting van 26 inch (559 mm omtrek), tegenwoordig is de keuze ruimer. Een wielmaat van 26 inch heeft als voordeel dat deze licht in gewicht en wendbaar zijn.

27,5 inch: De 27,5 inch wielen hebben een omtrek van 584 mm, dit heeft als voordeel dat deze meer grip biedt dan een wiel van 26 inch en lichter is dan een wiel van 29 inch.

29 inch: De meest populaire wielmaat van het moment is die van 29 inch (622 mm omtrek). Het grote voordeel is dat de wielen veel meer grip hebben en comfortabeler voortbewegen over het ondervlak. De 29 inch wielen zijn vaak wel zwaarder dan kleinere varianten.

Remsysteem

 

V-brakes: Een V-brake of velgrem remt af door een remblokje die tegen de velg wordt gedrukt, waardoor de snelheid wordt vermindert.

Hydraulische schijfrem: Een hydraulische schrijfrem remt af door remblokken tegen de remschijf aan te duwen. Bij een hydraulische schijfrem is de afstand tussen de remblokken en remschijf altijd even groot, hierdoor hoeven deze niet worden bijgesteld bij slijtage.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een Kreidler elektrische fiets?

Om u te helpen bij de aankoop van uw Kreidler elektrische fiets hebben we onderstaand enkele opties uit ons filtermenu toegelicht. Aanvullende informatie vindt u op de productpagina onder het kopje ‘productbeschrijving’.

Type versnelling

Derailleurversnelling: Een derailleurversnelling bestaat vaak uit een groot aantal versnellingen, dit maakt dat fietsen met een derailleurversnelling geschikt zijn voor gebruik in heuvelachtige gebieden. Een derailleurversnelling vergt echter meer onderhoud dan een naafversnelling.

Naafversnelling: Naafversnellingen bestaan meestal uit 7 of 8 versnellingen. Deze wordt gebruikt in combinatie met een dichte kettingkast. Bij een naafversnelling moet er van versnelling worden gewisseld tijdens stilstand van de trappers.

Remsysteem

Hydraulische schijfrem: Een hydraulische schrijfrem remt af door remblokken tegen de remschijf aan te duwen. Bij een hydraulische schijfrem is de afstand tussen de remblokken en remschijf altijd even groot, hierdoor hoeven deze niet worden bijgesteld bij slijtage.

Hydraulische velgrem: Bij een hydraulische velgrem worden de remblokken rechtstreeks tegen de velg geduwd om snelheid te minderen. De hydraulische velgrem heeft als voordeel dat het onderhoud relatief eenvoudig is en een grote remkracht heeft.

Voordat u gaat filteren op deze factoren raden wij u aan eerst een keuze te maken tussen de categorie fietsen. Kies hier tussen: Kreidler elektrische stadsfietsen, Kreidler speed pedelecs, Kreidler sportieve elektrische fietsen.

Koop uw Kreidler fiets gemakkelijk online bij Frieslandfietsen.nl

Geniet van een heerlijke fietstocht met een hoogwaardige e-bike van Kreidler of zoek de uitdaging in het bos met een Kreidler mountainbike. Wat u doeleind ook mag zijn, een nieuwe Kreidler fiets koopt u gemakkelijk en vertrouwd bij Frieslandfietsen. Bent u niet instaat om bij ons in de showroom te komen? Geen probleem! Bij Frieslandfietsen kunt u een proefrit aan huis aanvragen, zodat u de fiets toch kan proberen.

Uw nieuwe Kreidler fiets bestellen is heel eenvoudig:

1. Selecteer de door u gewenste Kreidler elektrische fiets mountainbike.
2. Kies de gewenste kleur en framemaat (klik hier voor hulp bij het bepalen van de framemaat). 
3. Klik op de knop 'in winkelwagen'.
4. In het nu weergegeven scherm controleert u de gegevens en kunt u kiezen voor een verzekering. 
5. Vervolgens klikt u op 'Ga door naar afrekenen'. 
6 Vul uw gegevens in en klik op 'Plaats uw bestelling'. 
7 Rond de betaling af. 
8 Uw nieuwe Kreidler fiets zal binnen enkel dagen rijklaar bij u worden thuisbezorgd.

 

Heeft u vragen over het bestellen van uw nieuwe Kreidler fiets of wenst u ondersteuning bij uw aankoop? Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder! Bel naar 0511-443084 of kom langs in onze winkel.